Blide ansatte i Vaktmesterkompaniet som poserer for et teambilde

Alltid til tjeneste

I mer enn 90 år har Vaktmesterkompaniet sørget for rene og funksjonelle uteområder for våre kunder. Vi har vokst fra et enkeltpersonsforetak til å bi en totalleverandør innen avfallshåndtering, feiing og spyling, gartnertjenester, graving og asfaltering, vei og trafikk og vintertjenester. Vi drifter uteområder for næringsliv, offentlige anlegg, borettslag og private hjem. Ingen jobb for liten, ingen jobb for stor!

I de siste årene har Vaktmesterkompaniet vokst til å bli en kontraktør av store samfunnskontrakter, noe som har gjort oss vårt ansvar bevisst. Les mer om våre kontrakter og vår satsning på bærekraft.

Vi står til tjeneste.

– Tomas Bratterud, administrerende direktør
260+

Ansatte

I tillegg til våre over 250 fast ansatte, stiller hvert år hundrevis av underentreprenører og sesongarbeidere seg selv og sine maskiner til rådighet.

1932

Etablert

Takket være våre gode kunder og dyktige ansatte feirer Vaktmesterkompaniet 90 år i 2022. Det er vi stolte over, og vi ser frem til 90 nye år med dere.

3000+

Kunder

Vi betjener årlig over 3000 kunder og kan levere en totalpakke av ulike tjenester som vi skreddersyr til kundens behov.

Flere ansatte i Vaktmesterkompaniet som jobber med ulike oppgaver

Historien til Vaktmesterkompaniet

I 2022 feirer Vaktmesterkompaniet 90 år, og det er vi stolte av. Vaktmesterkompaniet har vokst fra et enkeltpersonsforetak til en stor samfunnsaktør som er godt rustet for fremtidens utfordringer.

Vaktmesterkompaniet ble etablert i de vanskelige 1930-årene av grunnlegger Einar J. Aarstad. Aarstad hadde, som mange andre nordmenn, søkt lykken i Amerika. Han så hvordan salg av tjenester i datidens USA var langt mer fremtredende enn i Norge, og bestemte seg for å satse på det her hjemme. Inspirert av politiskjoldene i Detroit bygget han et selskap rundt det velkjente gule Vaktmesterkompaniet-skjoldet.

Med seg selv som eneste arbeidskraft startet han å måke snø for andre. Aarstad ble én av de første som utviklet og produserte et snøskjær av metall, og da han monterte det på en gammel T-Ford skjøt utviklingen fart. Da landbruksutstyr ble mer og mer mekanisert gjorde Vaktmesterkompaniet avtaler med gårdbrukere i området rundt Oslo om leie av traktor og arbeidskraft om vinteren. Traktorene fikk påmontert et av våre egne brøyteskjær, sjåførene fikk tildelt en rute og vipps, så var en ny forretningsmodell født. Denne modellen bruker vi fortsatt den dag i dag, og hvert år stiller over 300 traktoreiere seg selv og sine maskiner til rådighet for oss.

Etter krigen økte etterspørselen etter nye tjenester, og da vi begynte å selge vaktmestertjenester ble navnet Vaktmesterkompaniet til. På 70-tallet startet vi med avfallshåndtering, og Vaktmesterkompaniet tok i bruk nytt utstyr for håndtering av container og var først ute med bruk av komprimatorbiler. På 90-tallet ble vi tildelt driftsansvaret for riksveiene i Oslos indre by av Statens Vegvesen, og siden da har vi satset tungt på å levere samtlige tjenester innen vei og trafikk. Dette innebar også en utvikling av vår anleggsvirksomhet knyttet til grunnarbeid og asfaltering og en utvikling innen «grønne» tjenester. Slik vokste et av Norges største gartnermiljøer fram i Vaktmesterkompaniet.

Da våre lokaler i Nydalen og senere på Løren ble for små, flyttet Vaktmesterkompaniet sitt hovedkontor til Micheletveien i Oslo. På eiendommene til Vaktmesterkompaniet finner du i dag kontorer, hybler, verksted, vaskehall og mye mer. I tillegg holder vi til i Romerike, Asker og Bærum, Nittedal og Nordre Follo. I dag er Vaktmesterkompaniet en totalleverandører av titalls ulike tjenester med et ansvar for store kontrakter som er viktige for vårt samfunn. Vi i Vaktmesterkompaniet er stolte over vår historie, og vi er ydmyke over at noen av våre kunder har vært med oss uavbrutt siden 50-tallet.

Med 90-års historie i ryggsekken ser Vaktmesterkompaniet framover. Vi er godt rustet for å møte fremtidens utfordringer, hvor bærekraft vil bli et nøkkelord. Vi står til tjeneste.

Et historisk bilde av Vaktmesterkompaniet

Ønsker du vite mer om oss eller bestille én av våre tjenester?

Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Kontakt oss